Investitii de 60 milioane de euro la rafinaria OMV Petrobrazi din Prahova

Instalatie desulfurare gaze Petrobrazi(1)Conducerea OMV Petrom a anunțat, astăzi, investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro pentru o nouă unitate în cadrul rafinăriei Petrobrazi, bazată pe tehnologia inovativă Poli-combustibili (Polyfuels), ce va permite conversia componentelor GPL în benzină şi distilate medii, folosind un proces catalitic.

Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în acest an, urmând ca unitatea să devină complet operaţională la începutul anului 2019.

Unitatea Poli-combustibili va permite ca o parte din producţia de componente GPL de până la 50.000 de tone să fie convertită în benzină şi distilate medii. Capacitatea totală a rafinăriei va rămâne de 4,5 milioane de tone/an.

„Această nouă unitate se bazează pe procesul inovativ Polyfuel, o tehnologie dezvoltată de Axens, pe baza a 50 de ani de experienţă comercială în domeniul conversiei olefinelor în combustibili, cunoscută ca fiind sigură şi curată”, se arată într-un comunicat OMV.

Proiectul presupune construcţia a trei reactoare principale, mai multe adsorbante, coloane şi pompe.

Datorită selecţiei corespunzătoare a echipamentelor de bază şi a schimbătoarelor de căldură, unitatea este proiectată pentru o eficienţă energetică ridicată.

Investiţiile la rafinăria Petrobrazi în perioada de după privatizare, respectiv 2005 – 2016, au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost investiţi pentru programul de modernizare desfăşurat în perioada 2010 – 2014.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *