Inundatii dezastruoase in Prahova, dupa codul portocaliu

0 391

Inundatii dezastruoase in Prahova, dupa codul portocaliu de marți seară. Precipitațiile abundente au creat probleme majore în mai multe orașe și comune, cea mai afectată localite fiind Bărcănești, unde apa a  depășit un metru înălțime. De asemenea, se pare că au fost afectate și rafinăriile, în special cea din Brazi. 

Codul portocaliu de precipitații a creat un dezastru marți seară, iar urmele potopului erau vizibile și miercuri dimineață în Prahova.

Prefectul și alți membri ai Comitetului pentru Situații de Urgență au vizitat localitățile afectate, dar nu au putut decât să constate dimensiunea dezastrului.

În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit marți noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din 8 locații, respectiv Lipănești, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi, acestea fiind inundate ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore.

O situație dificilă este în comuna Bărcănești, unde peste 30 de locuințe sunt inundate, iar apa a luat cu asalt străzile. ISU Prahova a încercat, miercuri dimineață, să facă diguri în jurul blocurilor, pentru ca apa evacuată să nu intre în apartamente.

Este afectat și traficul pe DN1, în sensul giratoriu de lângă biroul Poliției Drumuri Naționale.

La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele.

Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipănești, pentru evacuarea apei din două locuințe, în comuna Strejnic la o locuință particulară și o gospodărie și în orașul Plopeni la trei locuințe.

De asemenea, în municipiul Ploiești, pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Totodată, în zona sensului giratoriu de la Bărcănești carosabilul este inundat, pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN1 și se va revărsa într-un canal de irigații.

Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Brazi (strada Trandafirilor) unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.

Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acționat și pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea a patru arbori, ce au căzut pe carosabil și stâlpi de electricitate, în localitățile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păulești și pe DN1 în dreptul localității Românești.

Ziarul de Ploiesti

https://youtu.be/P9dyNBDxhlo

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.