Incident socant la Spitalul Municipal Campina: Bebelus incinerat fara autopsie!

0 393

Incident socant la Spitalul Municipal Campina: Bebelus incinerat fara autopsie! Conducerea unității medicale a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Conform directorului Călin Tiu, un copil care s-a născut prematur a murit după câteva ore şi a fost incinerat în grabă, fără a se fi efectuat autopsia.

Evenimentul s-a petrecut pe 28 septembrie, când la Spitalul din Câmpina a ajuns o tânără de 20 de ani, cu o sarcină de 6 luni.

Femeia a născut în aceeași zi, dar i s-a spus că bebelușul e mort, deși copilul încă trăia.

El a fost pus într-un incubator de către asistente, în pofida recomandării medicului care a cerut să fie dus direct la morgă.

Copilul a fost incinerat fără autopsie.

Sesizarea s-a făcut în condiţiile în care în documente au fost constatate mai multe neconcordanţe.

Este vorba despre nişte „aparent banale nepotriviri” în legătură cu orele la care s-au produs diverse manevre medicale, după cum s-a exprimat directorul Călin Tiu.

Procurorul de caz și poliția efectuează cercetări. În urma scandalului, medicul neonatolog care era de gardă în ziua respectivă a demisionat, iar medicul ginecolog de serviciu nu mai poate desfăşura niciun fel de activitate medicală în spital, până la finalizarea anchetei interne.

Ziarul de Ploiești

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.