Imagini triste dintr-un oras sarac! Cum arata strazile in Mizil, in anul de gratie 2019

0 2.453

Imagini triste dintr-un oras sarac! Cum arata strazile in Mizil, in anul de gratie 2019, puteți vedea urmărind filmul trimis de un cititor al Ziarului de Ploiești.

Localitatea pare încremenită în timp, pentru că bugetul estimat pentru acest an – conform declarației primarului – este de numai 17 milioane lei (aproximativ 3,57 milioane de euro) din fonduri proprii, în timp ce populația totalizează undeva între 14.000 – 15.000 de suflete.

Din total buget, cheltuielile cu salariile reprezintă 40%.

Iar Mizilul are mulți cetățeni care trăiesc în sărăcie, din cauza dispariției locurilor de muncă.

Filmul pe care îl postăm mai jos ne-a fost trimis de un cetățean care s-a plimbat cu mașina pe „străzile” Bradului și Dr. Istrate.

După cum se poate vedea, noroi și gropi cât cuprinde, fără vreo urmă de asfalt. De altfel, strada Dr. Istrate se pare că nu are nici canalizare.

Iar aceste imagini pot fi extinse și în alte zone din Mizil, cunoscute de localnici ca „în țigănie”. În total, există vreo 20 de străzi de pământ și alte aproximativ 20 balastate.

Din păcate, ceea ce este cu adevărat trist, ține de faptul că administrația locală nu a reușit să atragă fonduri europene pentru infrastructura rutieră. Este depus un proiect pe Axa 13, dar mai durează evaluarea.

În schimb, strategia de dezvoltare a orașului, pe perioada 2012 – 2020, are 188 de pagini!

Ziarul de Ploiești l-a contactat telefonic pe edilul-șef Silviu Negraru.

Acesta ne-a precizat următoarele: „Nu am fi stat rău cu banii, dacă nu ar fi fost majorările de salarii. Angajații primăriei ne-au solicitat o nouă creștere, dar nu se mai poate. În momentul de față avem 14 km de străzi fără asfalt. Cunosc imaginile și vă spun că există deja un proiect aprobat pe PNDL, în valoare de 12 milioane de lei, prin care vom asfalta 23 de străzi, cu o lungime totală de 7,5 km. De asemenea, tot aici vom extinde canalizarea pe 2,5 km.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.