Grupul Romania se alatura Forumului pentru romanii de pretutindeni

0 66

Grupul Romania se alatura Forumului pentru romanii de pretutindeni. Cea mai mare platformă românească de pe facebook oferă, prin Liviu Beșleagă, sprijin total.

Sute de conaționali, care trăiesc în alte țări, au participat la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul, organizat de Ministerul pentru Românii de pretutindeni, se desfăşoară în perioada 4-8 septembrie, la București.

Printre temele de discuţie se regăsesc: educaţia în limba română, investiţii şi oportunităţi de revenire în România sau votul în străinătate.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat la deschiderea oficială a evenimentului că se vor discuta măsuri prin intermediul cărora Guvernul să vină în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă.

Liviu Beșleagă, președintele al organizației din România a National Committee of Romanian American Republicans și inițiator al platformei de facebook „România” – care a adunat peste 700.000 de membri activi – a salutat organizarea forumului și a promis sprijin pentru o dezbatere cât mai largă a problemelor românilor din afara țării.

„Salut demersul doamnei ministru Intotero Natalia Elena de a organiza Forumul Românilor de Pretutindeni, un eveniment foarte bine realizat care a reunit reprezentații a peste 120 de organizații ale românilor din diaspora cât și numeroși demnitari. Obiectivul principal al proiectului este de a crea o platformă de dezbatere a ideilor și propunerilor privind problematica românilor din afara granițelor, în vederea extinderii sprijinului acordat inițiativelor în domeniul cultural, educațional, antreprenorial și mass-media dezvoltate de asociațiile românești din comunitățile istorice și diaspora”, a scris Liviu Beșleagă pe contul personal de Facebook.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.