Fostul sef al Politiei Romane, audiat ca martor intr-unul din dosarele lui Sebastian Ghita

Petre Toba martor dosar Sebastian GhitaPetre Tobă, fost şef al Poliției Române, a fost audiat, vineri, în calitate de martor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost citat în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este acuzat de corupţie şi şantaj, alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova, dosar instrumentat de către DNA Ploiești.

CITEȘTE ȘI: DNA Ploiesti a trimis in judecata procurori, politisti si un deputat, cercetati in ex-dosarul Papici

ICCJ desfiinteaza una dintre probele care il incrimineaza pe fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti

DNA a cerut redeschiderea unui dosar clasat de Papici. Sefi din Parchete si Politie din Prahova, vizati direct

Petre Tobă a dat explicaţii în faţa instanţei în legătură cu procedura prin care Viorel Dosaru a fost numit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, el fiind preşedintele comisiei de examinare la concursul promovat de Dosaru.

„Comisia era numită prin ordin al ministrului de Interne şi era formată din trei membri, eu fiind preşedintele. Dosaru nu a avut contracandidat, fiind singurul care s-a înscris pentru funcţia de inspector şef. Membrii comisiei au elaborat subiectele în dimineaţa examenului, iar imediat s-a trecut la examinarea propriu-zisă. Membrii comisiei i-au adresat întrebări, iar la final s-a făcut o medie. Se înregistra video şi audio. Participau în calitate de invitaţi şi reprezentanţi ai Corpului Naţional al Poliţiştilor (…). Nu s-a făcut nicio intervenţie. Dosaru era împuternicit la conducerea inspectoratului. Numirea s-a făcut pe baza competenţelor şi a probelor susţinute. Ştiu că Dosaru era unul dintre inspectorii şefi care era bine văzut la nivelul conducerii Poliţiei Române, pentru că avea experienţă, carieră, a urcat din treaptă în treaptă”, a spus Petre Tobă.

Un martor cu identitatea protejată îl contrazice, însă, pe fostul șef al IGPR. „Cunosc personal că împuternicirea şi ulterior numirea lui Dosaru Viorel în funcţia de inspector şef al IPJ Prahova, s-a realizat prin intervenţia directă a deputatului Ghiţă Sebastian Aurelian la şeful Poliţiei Române de la acea vreme, Petre Tobă”, a declarat „Tamara Scarlat”, potrivit mărturiei aflate la dosarul de la Curtea Supremă.

Întrebat dacă îl cunoştea pe Sebastian Ghiţă, Petre Tobă a precizat că s-a întâlnit cu acesta de două sau trei ori, însă numai în cadrul unor activităţi oficiale şi nu au discutat vreodată despre Viorel Dosaru.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în dosar mai sunt judecaţi Liviu Mihail Tudose – fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru – fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas – ofiţer de poliţie și fost șef al Direcției Județene Anticorupție Prahova, Aurelian Constantin Mihăilă – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *