Fostul director SRI, rechemat din functia de ambasador in SUA?

0 87

Fostul director SRI, rechemat din functia de ambasador in SUA. Senatorul de Prahova, Teodor Meleșcanu, a cerut asta în calitate de ministru de Externe.

Anunţul a fost făcut la Antena 3, iar Meleșcanu a precizat că membrii Comisiei de politică externă a Senatului au cerut MAE o analiză a activităţii ambasadorului George Maior (foto dreapta).

“În urma acestei solicitări am făcut analiza şi am trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador la  Washington şi de numire a unui alt ambasador. Decizia s-a bazat pe analiza impactului asupra relaţiilor cu SUA, aşa cum rezultă din raportul privind folosirea SRI de către domnul Maior în scopuri personale“, a declarat Meleşcanu.

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a afirmat, într-un raport, că fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a încălcat legislaţia şi a angajat instituția în acţiuni care au lezat interesele partidelor şi ale persoanelor fizice şi juridice, elementele respective fiind circumscrise unor acţiuni de poliţie politică, menită să afecteze procese democratice.

Printre politicienii vizaţi se află Klaus Iohannis, Eduard Hellvig şi Victor Ponta.

George Maior a contestat concluziile raportului Comisiei, printr-o scrisoare deschisă adresată membrilor acesteia, el cerând desecretizarea integrală a audierilor.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.