Fosti prefecti, condamnati la inchisoare de Curtea de Apel Ploiesti

0 258

Fosti prefecti, condamnati la inchisoare de Curtea de Apel Ploiesti. Este vorba despre Paul Beganu şi Maria Buleandră, ambii din Buzău. Decizia magistraților, însă, nu este definitivă.

Paul Beganu (foto dreapta) a fost condamnat la 9 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce Maria Buleandră (foto stânga) a primit 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Ambii au fost cercetați într-un dosar privind retrocedarea a 5.000 de hectare de pădure în localitatea buzoiană Gura Teghii.

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a primit zece ani şi opt luni de detenţie, iar un fost şef de la ITRSV Focşani a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Avocatul Vasile Mihai Cosmin a primit o condamnare la cinci ani de închisoare, Ion Irimia, fost lucrător la Direcţia Silvică Buzău, a primit o condamnare de cinci ani şi jumătate, în timp ce fostul judecător de la Pătârlagele Neculae Toader a fost condamnat la şase ani si şase luni.

Totodată, fostul jurist al Prefecturii Ştefan Feraru a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare, iar fostul secretar al Primăriei Gura Teghii, Iuliana Panaete, a primit patru ani de închisoare cu executare.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa de judecată a dispus confiscarea de la inculpaţii din acest dosar a sumelor totale de 4.621.000 de euro şi peste 1.690.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Fost sef de Inspectorat Silvic, cercetat penal de catre procurorii DNA Ploiesti

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.