Fake news despre moartea a 2 militari romani in Afganistan

0 54

Fake news despre moartea a 2 militari romani in Afganistan. Un cont de pe facebook, intitulat ”Armata Română, membră NATO”, se află în spatele manipulării.

Dar iată ce a scris Ministerul Apărării Naționale:

Astăzi ne-am confruntat cu o știre falsă, al cărei conţinut a depăşit puterea noastră de înţelegere! De aceea, vrem să v-o prezentăm și dumneavoastră! Este o lecţie din care credem că avem cu toţii de învăţat!

Pe o pagină neverificată de Facebook și neasumată, care are denumirea ”Armata Română, membră NATO” a fost publicată ştirea: ”Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale (????) au transmis, luni, condoleanțe familiilor celor doi militari români care au murit, duminică noapte, în misiune în Afganistan”.

La două ore de la publicare, postarea a avut aproape 100 de reacții, 24 de comentarii și 14 distribuiri…
Induși în eroare de știrea falsă, prietenii paginii, în comentariile lor, își exprimau compasiunea față de militarii decedați și transmiteau condoleanțe familiilor acestora.

Pentru a-i da credibilitate, știrea falsă foloseşte o fotografie veche de pe site-ul MApN, de la tragicul incident din 7 mai 2016, în care şi-au pierdut viaţa doi Eroi ai României, slt (pm) Iulian Dumitrescu şi slt (pm) Adrian Vizireanu!
Ne întrebăm cum pot fi atât de iresponsabili cei care au făcut această postare? şi îi întrebăm…

Nu vă gândiți că militarii noştri care ne reprezintă în teatrele de operaţii au familii acasă, părinți, soții, copii… De ce vă jucați cu sentimentele lor?

Nu înțelegem care este scopul acestei postări! Această pagină nu are nicio legătură cu Armata României, cu militarii care ne reprezintă cu cinste și sacrificii în teatrele de operații.

Considerăm această postare ?????????????̆ şi am solicitat administratorilor paginii să șteargă postarea și să schimbe denumirea paginii, scoțând sintagma Armata României din titlu, folosită ?????? de către aceștia”.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.