Evenimente de Ziua Copilului, care au loc in Ploiesti

0 555

Evenimente de Ziua Copilului, care au loc in Ploiesti. Află programul manifestărilor organizate de administrația locală pe 1 și 2 iunie.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Comunicare, Relații Publice, în colaborare cu Consiliul Județean Prahova, prin Centrul Județean de Cultură și Inspectoratul Școlar Județean, organizează, sâmbătă, 1 iunie 2019, Festivalul dansului „Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard”, eveniment de tradiție în municipiul nostru, ajuns la ediția cu numărul XXIII.

Astfel, începând cu ora 10.30, elevii claselor de dans clasic, dans modern, dans de societate și latino vor defila în pas de dans, într-o colorată și interesantă paradă a costumelor. Ampla defilare festivă va avea ca punct de plecare Monumentul Vânătorilor, situat în fața Gării de Sud, și se va opri pe esplanada Palatului Culturii. Aici, începând cu ora 12.00, copiii vor încânta publicul spectator cu un deosebit spectacol coregrafic realizat sub îndrumarea prof. Marilena Eftimie. Copiilor participanți la paradă li se vor dărui, de către municipalitate, surprize dulci, baloane, stegulețe multicolore și tricouri dedicate evenimentului.

Tot sâmbătă 1 iunie, dar în Parcul Municipal Ploiești Vest, are loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului “Magie, Feerie și Povești”, eveniment organizat sâmbătă, 1 iunie 2019, în Parcul Municipal Ploiești Vest.

Astfel, începând cu ora 9.30, cei mici vor avea ocazia să-și demonstreze calitățile sportive și pasiunea pentru mișcare, participând la o serie de concursuri sportive.  Întrecerile de role, cros, triciclete și biciclete, organizate în zona dintre scenă și clădirea administrativă, se vor desfășura pe grupe de vârstă, adresându-se tuturor copiilor, cu vârsta maximă de 14 ani. Participanții la probele de role și biciclete sunt rugați să poarte căști și echipament de protecție specific.

Începând cu ora 14.30, actorii Teatrului „Toma Caragiu  vor aduce în scenă, pentru cei mici, dar și pentru cei mari, piesa de teatru, plină de tâlc și învățăminte, Prostia omenească.

Împletind momentele de bucurie și fantezie, cu tradiția populară, începând cu ora 15.30, orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu va oferi celor prezenți un spectacol folcloric inedit.

La ora 16.30, actorii Teatrului Toma Caragiu” vor reveni în scenă cu piesa de teatru “Cântăreții din Bremenen”, copiii fiind purtați pe tărâmul fermecat al basmelor.

Seara, începând cu ora 17.30, va fi presărată cu joc și voie bună și alte momente artistice speciale, prezentate de ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură “I.L. Caragiale”, dansuri populare oferite de Ansamblul Folcloric “Prahova”, coregraf Vasile Enache și muzică populară, în interpretarea artiștilor Ansamblului Folcloric “Prahova”, coordonator prof. Nicolae Vicol.

Pe parcursul serii, cei mici sunt invitați să participe la concursuri de desene pe asfalt, dând astfel viață, prin culoare și fantezie, minunatei copilării.

Pentru dedicare și participare la concursuri, municipalitatea le va oferi copiilor surprize dulci și premii. Copiii, părinții și bunicii sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la aceste evenimente cu tradiție, pline de bună dispoziție, culoare, fantezie și relaxare.

Tot în acest week-end, Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Comunicare, Relații Publice,  vă invită, să vă delectați, la Concursul Național „Copilărie în pas de dans”, eveniment ajuns la cea de a XI-a ediția. Competiția se desfășoară, duminică, 2 iunie, în intervalul orar 08.00 – 20.00, la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor Ploiești. Evenimentul este realizat de municipalitate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean  Prahova și Palatul Copiilor Ploiești. Câștigătorii Concursului Național „Copilărie în pas de dans” vor fi premiați de Primăria Municipiului Ploiești cu medalii și trofee.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.