Drept la replica dr. Valentin Dragomirescu, de la Spitalul de Pediatrie Ploiesti

0 61

„Buna ziua,

In legatura cu articolul de presa „Inca o eroare medicala face de rusine Spitalul de Pediatrie Ploiesti„, aparut cu pacientul Tanase Valentin Florian, doresc sa va aduc la cunostiinta urmatoarele aspecte:

– Am consultat la data de 02.11.2015 pe pacientul Tanase Valentin Florin, care prezenta durere si impotenta functionala a policelui drept, dupa traumatism prin lovire. Dupa evaluare clinica si radiografica, am efectuat, la prezentare si mai tarziu prin internare cu anestezie generala, reducerea ortopedica unei subluxatii de poliție, fara rezultat clinic.

– Am reevaluat examenul radiologic efectuand o alta radiografie si am apreciat ca este vorba de o ,,Fractura – luxatie Bennet” o leziune rar intalnita la copii. Leziunea fiind caracteristica adultului, am gasit oportun sa il transfer in Sectia Chirurgie Plastica a Spitalului Judetean (care se ocupa de chirurgia mainii) serviciu cu o experienta mai bogata in tratarea acestei leziuni, luand legatura cu medicul sef sectie si explicandu-i situatia. Am decis transferul in interesul bolnavului nefiind vorba, asa cum am mai spus, de o afectiune comuna copilului.

– Aici intervine o regretabila eroare, cand in redactarea diagnosticului pe biletul de iesire / Scrisoare medicala am scris ,,police stang” în loc de ,,police drept”, dar radiografia, reducerea ortopedica si imobilizarea provizorie au fost efectuate corect la mana dreaptă.

– Subliniez, a fost o eroare de redactare pe biletul de iesire, in celelalte documente medicale (fisa de spitalizare de zi, Condica de Protocoale operatorii, Registrul parametrilor individuali de expunere Radiologica) a fost scris corect ,, police drept”. Mai mult, pacientului i-am aplicat si o imobilizare provizorie cu bandaj de fasa la mana dreapta, deci nu a existat nici un moment pericolul efectuarii unei proceduri operatorii la mana stanga.”

Cu stima,
Dr. Valentin Dragomirescu
medic primar chirurgie ortopedie pediatrica

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.