Donald Trump, facut praf de catre membri din propriul partid

0 38

Donald Trump, facut praf de catre membri din propriul partid. Preşedintele american este criticat intens în ţară, după întâlnirea cu Vladimir Putin.

Trump a fost atacat după ce a declarat în timpul conferinţei de presă că Rusia nu avea niciun motiv să se implice în alegerile prezidenţiale din 2016, contrazicând astfel serviciile secrete americane, scrie BBC.

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi cel mai important republican a declarat că Trump trebuie să vadă că Rusia „nu este aliatul nostru”.

„Nu există un echivalent moral între SUA şi Rusia, care rămâne ostilă faţă de idealurile şi valorile noastre”, a declarat Ryan. El a adăugat că „nu încape îndoială” că Moscova s-a implicat în alegerile din 2016.

Senatorul republican, John McCain, a afirmat că declaraţiile lui Trump au fost „ruşinoase”. „Niciun alt preşedinte nu s-a înjosit aşa în faţa unui tiran”, a declarat McCain.

Un alt membru important al Partidului Republican, senatoarea Lindsey Graham, a declarat că întâlnirea cu Putin a fost „o oportunitate ratată de a trage la răspundere Rusia pentru implicarea din 2016”.

De asemenea, liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, a afirmat pe Twitter: Acţiunile lui Trump „ne-au întărit adversarii şi ne-au slăbit apărarea noastră şi a aliaţilor noştri”.

Dan Coats, directorul Serviciilor Secrete Naţionale, a declarat că cei din comunitatea serviciilor secrete au fost foarte clari privind „încercările în desfăşurare şi invazive” ale Rusiei de a submina democraţia americană.

Fostul director al CIA, John Brennan, a declarat că afirmaţiile lui Trump reprezintă „o trădare”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.