Domnule Toader, va apreciez, dar nu mai aparati HidroPrahova!

1 938

Domnule Toader, va apreciez, dar nu mai aparati HidroPrahova! Pentru că această societate nu doar că are tarife mari, dar prestează un serviciu cu multe deficiențe.

Am aflat de pe site-ul Câmpina TV cum ați justificat faptul că operatorul de apă și canal are tarife mari (5,29 lei/mc cu TVA inclus la apă potabilă și 8,52 lei/mc – tarif cumulat apă plus canalizare).

Și citez:
„Operatorii care au absorbit fonduri europene pentru investiții (în rețelele de apă și canalizare, n.r.) și au cofinanțat aceste lucrări din venituri proprii, au trebuit să facă împrumuturi la BERD sau altă bancă, cum este și cazul HidroPrahova. Planul tarifar este stabilit de creditor. În momentul în care noi am solicitat cele 9 milioane de euro credit, banca a spus că trebuie să venim cu o garanție. HidroPrahova nu are bunuri pentru a le putea pune garanție, toate rețelele sunt ale primăriilor. Deci singura garanție posibilă a fost planul tarifar. Noi trebuie să menținem o politică tarifară astfel încât profitul anual să fie de 1 milion euro, urmând ca noi să plătim rată de 200.000 – 300.000 euro la credit. În calitate de acționar majoritar, suntem conștienți de situația existentă și am venit cu următoarea soluție. Să dezvoltăm rețelele pe bani guvernamentali în localități și să aducem la HidroPrahova un număr cât mai mare de utilizatori. La un număr mai mare de clienți, cresc și încasările HidroPrahova, iar noi putem merge apoi la BERD să renegociem creditul și să putem reduce tarifele. Să nu uităm că nu avem în HidroPrahova municipiul reședință de județ, care ar fi adus un număr însemnat de utilizatori ai rețelelor (Apa Nova este operatorul de apă și canalizare la Ploiești, n.r.), a declarat Bogdan Toader în fața consilierilor câmpineni. (video)

Vă aduc aminte că Hidro Prahova tocmai a cumpărat un sediu frumos (foto stânga) în buricul municipiului Ploiești, de vreo 700.000 de euro, deci nu se pune problema că nu are chiar nimic cu ce garanta.

Dacă nu mă credeți pe cuvânt, citiți ce au scris chiar ei: O nouă investiție HIDRO PRAHOVA SA – sediu propriu în municipiul Ploiești.

Vă mai aduc aminte că sute de clienți ai Hidro Prahova, din foarte multe localități, se plâng de calitatea serviciilor. Vezi știrile date de Ziarul de Ploiești:

SC Hidro Prahova incearca sa scape de bacteria din sistemul de alimentare cu apa al orasului Breaza

Hidro Prahova a avut probleme mari in a mentine functionabile conductele de apa potabila din Sinaia

SC Hidro Prahova s-a apucat sa lucreze iarna la Comarnic…

Abonatii Hidro Prahova se plang de majorarile de tarife

Se inmultesc plangerile abonatilor la adresa SC Hidro Prahova

O angajata de la DSP Prahova are probleme cu apa furnizata

HidroPrahova: „Conducta se repara, merge 2 zile, iar se sparge”

Vă reamintesc, de asemenea, că au apărut mai multe dosare penale despre modul cum au fost sustrase fondurile UE, la SC Hidro Prahova SA, iar foștii directori și-au recunoscut vina, în timp ce actualii directori încă au probleme în instanță.

Toate acestea ne îndreptățesc să solicităm Consiliului Județean Prahova, acționar majoritar al SC Hidro Prahova SA, să nu găsească scuze în numele acestei societăți, ci să o împingă către calitatea dorită de abonați.

Deoarece, așa cum ați spus, oamenii ăștia plătesc inclusiv pentru datoriile făcute de SC Hidro Prahova SA, și nu știu dacă e chiar fair-play.

Mă bizui pe dumneavoastră, ca președinte al instituției, deoarece vă apreciez ca un om echilibrat și cinstit, și nu aș vrea să îmi schimb impresia asta…

Iulian Maxim

1 Comentariu
  1. ioan babonea says

    In baza Legii 241/2006 Hidro Prahova a transmis tuturor abonaţilor săi o înştiinţare vizând obligativitatea racordării la sistemele publice de canalizare (art 31) precum şi sancţiunile aferente
    Ce însă omite a spune Hidro Prahova este că există HG 857/2011 care la art 13 lit “f” stipulează că “neracordarea instalaţiei de canalizare interioară, acolo unde există reţea, sau NEASIGURAREA COLECTĂRII APELOR UZATE FECALOID-MENAJERE ÎN INSTALAŢII PROPRII.” Iar un vechi principiu roman zice că “Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus ” = Unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem, şi nu cunosc să fi fost abolit!

    REIESE!

    1. HG 857 este din 2011, deci ulterioară invocatei Legi 241;
    2. Hidro Prahova, în cazul celor ce locuiesc la curte, comite un abuz grosolan prin adăugarea a 90% din taxele percepute în contul apei consumate, deoarece o bună parte este folosită pentru udat în grădină;
    3. Hidro Prahova mai comite încă un abuz, prin această taxare, în absenţa unui contract între “părţi”.

    In ceea ce mă priveşte, până la clarificarea LEGALĂ, am decis achitarea sumei din factură ce se referă strict la “apă” nu şi la ”canalizare” .
    O zi bună!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.