Doi tineri din Ploiesti sunt autorii a 5 furturi din autoturisme, intr-o singura zi

0 96

Doi tineri din Ploiesti sunt autorii a 5 furturi din autoturisme, intr-o singura zi. Ei au fost descoperiți pentru că au avut un comportament suspect.

Marți, 4 decembrie, în timpul unor activități de prevenire și combatere a furturilor din autovehicule, o echipă din cadrul Secției nr. 1 – Poliția Municipiului Ploiești a depistat doi tineri pe o stradă din localitate, manifestând un comportament suspect.

Aceștia au fost legitimați și conduși la sediul poliției, pentru verificări. Polițiștii au stabilit faptul că cei doi, domiciliați în Ploiești, în vârstă de 15, respectiv 20 de ani, sunt bănuiți de comiterea a 5 furturi din autovehicule săvârșite în cursul zilei în care au fost depistați, în municipiul Ploiești și pe raza comunelor Bucov și Blejoi.

Aceștia profitau, de principiu, de faptul că părțile vătămate își lăsau bunuri la vedere în habitaclu (genți, telefoane, laptop, borsete), pe care le sustrăgeau, după ce stărgeau geamul portierei. În cazul furtului unui laptop și a unei genți în municipiul Ploiești, acestea au fost sustrase din portbagajul lăsat neasigurat câteva minute de către proprietarul autovehiculului.

De asemenea, din cercetări a rezultat că tot aceștia, împreună cu un alt bărbat, de 20 de ani, din Filipeștii de Târg, ar fi pătruns prin efracție, în noaptea de 03-04 decembrie, în incinta unei librării din Ploiești, de unde au sustras suma de 10.000 de lei. Acesta din urmă a fost depistat în dimineața zilei de 5 decembrie, în zona Gării de Sud din Ploiești, fiind adus la audieri.

Totodată, primii doi mai sunt cercetați si pentru distrugerea unui perete exterior al unei cafenele din Ploiești, faptă petrecută în noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie.

Minorul de 15 ani urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, conform procedurii, în vederea stabilirii existenței discernământului. La acest moment, se află internat într-un centru de plasament.

În privința celorlalți doi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.