Doar 850 de straini au avut rezidenta pe raza judetului Prahova, anul trecut

0 3

imigranti_clandestiniÎn cursul anului 2017, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Prahova au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 3110 de persoane, dintre care 1437 din state terțe și 1673 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 23 de străini în situații ilegale și emise 11 decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.600 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 850 de persoane, dintre care 570 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, China și 280 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franţa.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt cele conexe dreptului la unitatea familiei, respectiv, reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE, studii, angajare în muncă sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 45 de  invitații depuse cu precădere pentru străini din Nigeria, Siria, Egipt, Iran și India.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 546 de permise de ședere, dintre care 495 pentru ședere temporară și 51 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 280 de certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 72 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 61 avize de angajare pentru lucrători permanenţi și înalt calificați.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 50 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 23 de străini în situații ilegale.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 11 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar alți 10 au fost puși în legalitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.