DNA Ploiesti a cerut instantei sa blocheze dizolvarea sau lichidarea SC Asesoft International si SC Teamnet

Anastassescu-Padiu-DNA-PloiestiProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. și S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate.

Anterior, la data de 29 martie 2017, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acţiunii penale împotriva inculpatelor persoane juridice S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de:

  • complicitate la trafic de influenţă în formă continuată,
  • spălare a banilor în formă continuată.

De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.

Cererea procurorilor adresată Tribunalului Prahova a fost formulată pentru următoarele motive:

Prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova – Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A.  și S.C. Teamnet International S.A..

Până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor două persoane juridice.

În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă).

FOTO: PADIU BOGDAN (stânga), director general al S.C Teamnet International S.A și ANASTASESCU CRISTIAN (dreapta), administrator al S.C Asesoft International S.A., în ziua când au fost reținuți

CITEȘTE ȘI: DNA Ploiesti i-a retinut pe Cristian Anastasescu si pe Bogdan Padiu. Acuzatii grave la adresa grupului de oameni de afaceri

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *