DNA Cluj a facut perchezitii la firma Coral Impex si la sediul Primariei Ploiesti

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015.

În cursul zilei de 07 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În Prahova, perchezițiile au vizat sediul firmei Coral Impex SRL – care asigură deratizarea și dezinsecția municipiului – și sediul Primăriei Ploiești, unde s-au solicitat toate hotărârile de Consiliu Local referitoare la contractele încheiate cu societatea menționată, precum și contractele sau anexele din ultimii ani.

De asemenea, au avut loc percheziții și la primăriile municipiilor Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, adică peste tot unde firma Coral prestează servicii publice.

Momentan, nu au fost citate pentru a fi aduse la audieri persoane din cadrul acestor administrații locale.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, presei, că în baza unei ordonanţe emise de Serviciul Teritorial Cluj al DNA au fost solicitate Primăriei mai multe documente legate de contractul cu SC Coral Impex SRL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„E vorba de HCL din 2006, de o hotărâre de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizează plăţile dispuse, recepţia zilnică a lucrărilor, înscrisuri privind zonele care fac obiectul activităţilor de dezinsecţie şi deratizare şi contracte de sponsorizare încheiate între Coral şi Primărie. Se precizează în document că sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai administraţiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe”, a spus Boc.

Întrebat dacă ştie să fi fost probleme cu acest contract, el a afirmat că documentul a fost încheiat în 2006 şi s-a prelungit în 2010, apreciind că prelungirea a fost „legală, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente”.

„Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Nu ştiu la ce fel de suspiciuni se referă cei de la DNA, dar acestea există şi se cercetează”, a spus Boc.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *