DNA Brasov a trimis spre judecata una bucata de primar

0 1.450

DNA Brasov a trimis spre judecata una bucata de primar. Omul se face vinovat, însă, în calitate de persoană fizică autorizată și fermier.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului SIKO IMRE (foto – n.r.), la data faptei primar al comunei Belin, judeţul Covasna,  pentru săvârșirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri  europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2013, inculpatul Siko Imre, primar al comunei Belin, judeţul Covasna, a depus cu rea-credință, în calitate de fermier şi persoană fizică autorizată, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafaţă de teren, de 40 ha (păşune), pe care nu o utiliza în realitate.

În acest sens,  la data de 12 mai 2010, între Primăria comunei Belin, reprezentată de viceprimar, în calitate de arendator și Siko Imre, primarul comunei Belin, în calitate de arendaș, a fost încheiat, cu încălcarea prevederilor legale, un contract de arendare având ca obiect suprafața totală de 40 ha (formată din trei parcele diferite, cu suprafețe de 20 ha, 15 ha și respectiv 5 ha), pe care l-a depus la A.P.I.A., în contextul menţionat mai sus.

Prin aceste demersuri, inculpatul Siko Imre a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 181.309 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză  s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi  imobile aparținând inculpatului Siko Imre.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii popririi asupra conturilor bancare aparținând  inculpatului Siko Imre şi asupra sumelor de bani primite de acesta cu titlu de salarii sau alte venituri periodice de la Primăria Belin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Ziarul de Ploiești

Foto: Covasnamedia.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.