Disparitia sefului Interpol a fost lamurita. China l-a retinut

0 103

Disparitia sefului Interpol a fost lamurita. China l-a retinut pe Meng Hongwei, pentru presupuse încălcări ale legii, silindu-l și să demisioneze din funcţie.

„Astăzi, duminică, 7 octombrie, la Secretariatul General al Interpol din Lyon, Franţa, s-a primit demisia domnului Meng Hongwei din funcţia de preşedinte al Interpol, cu efect imediat”, arată Interpol într-un comunicat.

Organizaţia adaugă că, până la numirea unui nou preşedinte, funcţia de preşedinte interimar va fi preluată de sud-coreeanul Kim Jong Yang.

Beijingul a anunţat că preşedintele chinez al Interpol, dat dispărut la puţin timp după sosirea sa în ţară în urmă cu mai bine de zece zile, este suspectat că ar fi „încălcat legea”, transmite AFP.

Poliţia franceză ancheta dispariţia sa, a confirmat, vineri, ministerul de interne de la Paris după ce, anterior, informaţia fusese dezvăluită neoficial de surse din poliţie.

Deoarece nu mai ştia nimic despre Meng din 25 septembrie, soţia lui s-a adresat poliţiei din Lyon, unde se află sediul organizaţiei poliţieneşti internaţionale.

Soţia şi cei trei copiii ai preşedintelui Interpol sunt sub protecţia poliţiştilor, după ce au primit ameninţări prin telefon şi în mediile sociale, a mai comunicat ministerul de interne al Franţei.

Oficiali chinezi susțin că Meng este suspect de luare de mită.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.