Directia Generala Anticoruptie: 500 de lire sterline l-au trimis direct in arest !

0 2

retinut-politieOfițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 ani în timp ce îi oferea unui agent de poliție suma de 500 lire sterline, pentru a soluționa favorabil un dosar penal în care suspectul este cercetat.

În fapt, la data de 02.03.2018, suspectul i-a oferit agentului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea suma de 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-și recupereze permisul de conducere reținut în urma săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Polițistul a refuzat categoric oferta acestuia și a formulat denunț la D.G.A- S.J.A. Vâlcea, iar în continuare polițiștii au desfășurat activități procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror.

În data de 16 martie a.c., suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea  agentului de poliție suma de 500 lire sterline cu scopul menționat anterior.

În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În data de 17 martie a.c. a fost prezentat Tribunalului Vâlcea, iar procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60  de zile pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Pitești.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.