Din 2020, Scoala de pompieri din Boldesti va accepta si fete

0 199

Din 2020, Scoala de pompieri din Boldesti va accepta si fete. Anunțul a fost făcut chiar de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Practic, se dă liber pentru reprezentantele sexului considerat mai slab de a ajunge pompier operativ.

„Începând cu anul 2020, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești își deschide porțile pentru a primi tinere care vor dărâma bariere și prejudecăți, acele tinere care știu că nu există diferențe între bărbați și femei, atunci când țelul suprem este acela de a salva vieți! Putere, curaj, devotament și profesionalism rămân cuvintele ce caracterizează femeile care reușesc să se impună într-o lume a bărbaților. Poți fi ceea ce căutăm, iar noi te vom învăța tot ce știm, astfel încât la finalul intervenției, misiunea să se termine așa cum a început, în echipaj complet.”, a scris IGGSU.

  • Cum aplici?

Cererile la concursul de admitere se depun la sediile inspectoratelor, până la data de 15 noiembrie 2019.

Cerințele necesar a fi îndeplinite sunt: 
– vârsta cuprinsă între 18 ani și 27 de ani;
– absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
– apți medical, fizic și psihologic;
– fără antecedente penale.

Pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti sunt 300 de locuri scoase la concurs, iar durata studiilor este februarie – decembrie 2020. Înscrierea candidaților la examen, contravizita medicală, evaluarea performanței fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor sunt organizate în perioada 10 – 23 ianuarie 2020 conform graficelor stabilite de către şcoală.

Pentru detalii suplimentare, accesațihttp://www.scoaladepompieri.ro/admitere.htm…

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.