DIICOT Ploiesti a descoperit o grupare de traficanti de droguri, condusa de familia Burloi

droguri DIICOT PloiestiPe 9 mai, Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților BURLOI NARCIS-CLAUDIU, VASILE GEANINA, BURLOI NICOLAE-FLORIN, ILIE ION ȘTEFAN, BURLOI IOLANDA-RALUCA-ELENA, BURLOI ROXANA ELENA, RĂDUCAN MARIMAR-LUMINIȚA, CATARAGĂ DAN, RAFAILĂ ADRIAN, ROȘU ALEXANDRU, IANCU EDWARD MIHAI și RĂDUCAN MARIAN MANI, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Ulterior, inculpații BURLOI NARCIS-CLAUDIU BURLOI NICOLAE-FLORIN zis ”FLORIN”, ILIE ION ŞTEFAN CATARAGĂ DAN zis „MOLDOVENU” ROŞU ALEXANDRU, zis “RED”, IANCU EDUARD MIHAI, RĂDUCAN MARIAN-MANI, au primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 mai 2017 şi până la data de 7 iunie 2017, iar față de inculpații Burloi Iolanda-Raluca-Elena, Burloi Roxana Elena, Vasile Geanina, Răducan Marimar-Luminița și Rafailă Adrian, magistrații Tribunalului Prahova au dispus măsura controlului judiciar.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu data 01.07.2016 și până în prezent, pe baza relațiilor de familie, rudenie și prietenie, inculpatul Burloi Narcis-Claudiu a constituit și a condus un grup infracțional organizat, la care au aderat inculpații Vasile Geanina, Burloi Nicolae-Florin, Pavel Suraj Marius, Grama Jan-Daniel, Ilie Ion Ștefan, Burloi Iolanda-Raluca-Elena, Burloi Roxana Elena, Răducan Marimar-Luminița, Ilie Roxana, Ilie Nicoleta Alis, Cataragă Dan, Ilie Luminița-Laura, Tafui Suraj, Rafailă Adrian, Roșu Alexandru, cu scopul de a comercializa substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. Tot în perioada sus-menționată inculpatul Burloi Narcis-Claudiu a comercializat direct substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație și a organizat comercializarea de către ceilalți membri ai grupului a astfel de substanțe.

La data de 09.05.2017 au fost efectuate un număr de 16 percheziții domiciliare pe raza municipiului Ploiești, ocazie cu care au fost găsite și ridicate diferite cantități de materie vegetală (vrac și ambalate în pliculețe pentru vânzare), cântare electronice, bani (peste 10.000 de lei și 700 de euro), telefoane mobile și aparatură IT. Totodată, la un imobil au fost găsite și ridicate 450 de pachete de țigări de contrabandă.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și I.J.J. Prahova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *