Deputat Razvan Prisca: PSD primeste 3 milioane euro/ luna de la stat

0 192

Deputat Razvan Prisca: PSD primeste 3 milioane euro/ luna de la stat. Liberalul trage un semnal de alarmă despre cum sunt consumați banii din bugetul național.

Parlamentarul PNL susține că formațiunile politice aflate în Parlamentul României primesc aproape 0,1 % din bugetul de stat, ceea ce înseamnă aproximativ 150 milioane euro/ an.

Astfel, conform lui Prișcă, PSD primește 3 milioane de euro/ lună pentru funcționare, în timp ce PNL – 1 milion de euro.

Asta înseamnă că suma primită de partidul de guvernare, într-un an, este echivalentă, de exemplu, cu bugetul DIICOT și mai mică decât suma alocată DNA cu doar 5 milioane de lei.

Ceea ce spune totul despre modul cum se gândește la vârful politicii românești.

”Am susținut mereu că finanțarea partidelor politice trebuie susținută de la bugetul de stat. Este un lucru clar, normal și civilizat pentru că este un mod prin care poți evitat ca banii negri să vină în bugetele partidelor. Însă de la a avea nevoie de bani de la stat pentru a plăti chiria la sediu, a plăti niște consultanți, până la a încasa 3 milioane de euro pe lună este un pas uriaș. La ora aceasta Partidul Social Democrat încasează 3 milioane de euro pe lună exclusiv pentru organizația națională, bani pentru care nu dă niciun fel de socoteală. Fiind această subvenție într-un mod gândită în legislație, banii sunt netransparenți. Ați văzut și dumneavoastră, în decembrie sau ianuarie, colegi de-ai dumneavoastră au venit cu documente și au arătat că domnul Drăghici și-a cumpărat două Mercedes-uri de lux din banii partidului, că a făcut un contract cu nu știu ce firmă de la el, din Argeș, pe 8 milioane de euro, sau nu știu pe ce sumă. Este o mare diferență între ceea ce am susținut întotdeauna, ca partidele să fie susținute de la bugetul de stat pentru funcționare, iar de aici până la a da 36 milioane de euro pe an este cale lungă. PNL privește 12 milioane de euro/ an. Nu sunt multe companii private care i-au 3 milioane de euro pe lună”, a declarat deputatul Răzvan Prișcă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.