De ce trebuie sa tineti cont atunci cand inchiriati un apartament

De ce trebuie să țineti cont atunci când închiriati un apartamentAveți apartamente in Sibiu pe care doriți să le închiriați cât mai rapid și chiriașul să fie cât mai mulțumit? Agenția New Concept Living va spune la ce trebuie să fiti atenti, astfel încât să luați cea mai bună decizie.

Un prim pas pe care trebuie să îl faceți, cu mult înainte de a vă scoate imobilul pe piață, este să vă asigurați că ați pus în valoare calitățile acestuia și că ați remediat defecțiunile intervenite de-a lungul timpului, astfel încât să-l puteți prezenta potenţialilor chiriaşi.

Prima impresie

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este prima impresie, care poate influența foarte mult decizia potențialului chiriaș. De aceea, atunci când acesta vine să vadă locuința, asiguraţi-vă că aceasta este curată, zugrăvită, şi că are îmbunătăţirile care îi conferă un grad sporit de confort.

Referitor la prețul pe care o să îl percepeți lunar pentru închirierea locuinței, trebuie să luaţi în calcul toate îmbunătăţirile aduse, zona în care se află, dar ṣi obiectivele, centrele comerciale, instituţiile aflate în apropierea ei, care pot constitui un avantaj pentru potenţialul chiriaş.

Apelând la un agent imobiliar, care deţine informaţii preţioase în acest domeniu, veti economisi mult timp şi veţi lua o decizie corectă si avantajoasă. Experienţa acestuia îi permite să facă o evaluare corectă a imobilului, bazată pe o analiză detaliată a pieţei imobiliare, să colaboreze cu mass-media ṣi să menţină un contact permanent cu eventualii chiriaşi.

Promovarea, mai importantă decât proprietatea

În lumea întreagă, exista multe firme care au intrat în insolvenţă, deṣi produsele lor erau mult mai bune decât ale competitorilor, a căror afacere funcţionează şi astăzi. Această situatie se datorează modului defectuos de promovare a produselor. La fel se intamplă și în cazul închirierii unei proprietăți. Cu cât promovarea este mai bună, cu atât cresc șansele ca proprietarul să găsească chiriașul ideal. Agenţia New Concept Living reprezintă, astăzi, la nivelul oraşului Sibiu, cea mai puternică rampă de promovare ṣi cel mai simplu mod de a-ţi închiria proprietatea, la cel mai bun preţ, sau pentru a vinde apartamente Sibiu, fără prea multe bătăi de cap ṣi în cel mai scurt timp.

Dacă doriţi să închiriaţi o locuinţă, agenţia vă stă la dispoziţie, promovând proprietatea dumneavoastră în toate mediile de comunicare, preluând, în locul dumneavoastră, apelurile potenţialilor chiriaşi şi făcând o selecţie a acelora care doresc să vizioneze spaţiul de închiriat.

Semnarea contractului de închiriere

Dacă aţi găsit pe cineva pe placul dumneavoastră, urmează pasul final: semnarea contractului de închiriere. Agenţia imobiliară New Concept Living, lider de vanzari apartamente Sibiu, vă poate consilia şi la încheierea contractului. Acesta se va semna în cel puţin trei exemplare, câte unul pentru fiecare parte şi unul pentru Fisc.

După ce s-a ajuns la o întelegere în ceea ce priveşte condiţiile ce trebuie respectate de ambele părţi, se întocmeşte contractul de închiriere care stabileşte cuantumul chiriei lunare, data la care aceasta trebuie achitată si valoarea garanţiei. Garanţia va fi returnată, la încheierea contractului de închiriere, dacă nu s-au provocat stricaciuni neprevăzute.

Dacă chiriaṣul doreşte să aducă unele îmbunătăţiri imobilului, trebuie să aibă acceptul scris al proprietarului. Contribuabilii care obțin venituri din chirii au obligația să înregistreze contractul în termen de 30 zile de la data încheierii acestuia. Odată cu înregistrarea contractului, trebuie depus la Fisc și formularul 220 – „Declarația privind venitul estimat/norma de venit”. Contribuţiile la stat datorate de proprietar sunt impozitul pe venit de 16% si contribuția la sănătate (CASS) de 5,5%.

(P)

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *