Dambovita: Un elev din Targoviste, cercetat penal pentru ca a spus ca arunca in aer doua licee

diicot1La data de 27.03.2017 procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a unui minor, în vârstă  de 17 ani, elev într-o instituţie de învăţământ din municipiul Târgovişte, sub aspectul săvârşirii infracțiunii prevăzute de art.38 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

În cauză s-a reţinut că  în dimineața zilei de 24 martie a.c., minorul a transmis mai multe mesaje unor instituții cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, prin care anunţa că două licee vor fi aruncate în aer.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că acţiunea minorului a fost determinată de dorinţa acestuia de a nu participa la cursurile şcolare programate pentru data de 24.03.2017.

În cauză, sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Conform articolul 38 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, ,,Alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Cauza este instrumentată îmreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

Suportul de specialitate  a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *