Dambovita: Senatorul Adrian Tutuianu, neimpresionat de excluderea din PSD

1 90

Dambovita: Senatorul Adrian Tutuianu, neimpresionat de excluderea din PSD. Acesta a precizat că nu a primit decizia CEx, dar o va contesta în instanță.

Liderul PSD Dâmbovița a reiterat ideea că nu are de gând să renunţe la drumul său pe direcţia de centru-stânga a politicii și nici să părăsească partidul fără luptă.

„Strict formal acum, chiar dacă s-a votat în Comitetul Executiv Naţional, statutul prevede că hotărârea de excludere trebuie comunicată în termen de 15 zile. Până astăzi nu mi s-a comunicat nicio hotărâre. Am înţeles, din discuţii pe care Rovana Plumb le-a purtat cu colegi de-ai mei, că este hotărârea la redactat şi că domnul Dragnea se consultă cu avocaţii cu privire la modul cum trebuie redactată această hotărâre. Aştept să mi se comunice hotărârea. Aşa cum v-am spus, sunt de 20 de ani în PSD, sunt un om cu convingeri de centru-stânga, nu am intrat în politică întâmplător în PSD şi nu am de gând să renunţ la drumul meu pe direcţia aceasta de centru-stânga. Voi contesta. În momentul când contestaţia va fi gata şi voi fi pregătit să o depun la instanţă, ea va fi publică”, a precizat Ţuţuianu, la Palatul Parlamentului.

În același timp, membrii Biroului Politic Judeţean al PSD Dâmboviţa, parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni şi municipali ai organizaţie, dar şi liderii organizaţiilor locale au semnat, marţi seară, o declaraţie comună în care afirmă că îl susţin ”necondiţionat şi fără rezerve pe Adrian Ţuţuianu”.

Documentul este însoţit de mai multe liste, cumulând peste 220 de semnături. Primul nume pe lista parlamentarilor care susţin demersul este al senatorului Titus Corlăţean. În dreptul acestuia, în loc de semnătură, apare textul: ”Plecat în misiune externă, de acord cu conţinutul declaraţiei”.

Cu toate acestea, Țuțuianu susține că se fac presiuni mari asupra acestor colegi care îl susțin, la unii cu amenințări, la alții – cu promisiuni.

De asemenea, liderul PSD Dâmbovița a criticat-o dur pe Rovana Plumb, care a votat pentru excluderea sa din partid: „Dânsa nu a fost prin Dâmboviţa de aproape un an de zile. Nu a sprijinit niciodată pe nimeni cu niciun proiect, chiar şi acolo unde putea să o facă foarte aplicat, pentru că e ministrul Fondurilor Europene. Nu am avut, de exemplu, un sprijin pentru promovarea la două drumuri naţionale pe Programul Operaţional Infrastructură Mare. E vorba de DN 7, promis Grupului Renault din 2007, nu de azi, şi de DN 71. Rovana Plumb văd că vorbeşte despre diverse lucruri, dar nu despre problemele din judeţul Dâmboviţa. În general, dânsa a avut la un moment dat destul de multă susţinere la publicul din Dâmboviţa, poziţia de ministru al Muncii în Guvernul Victor Ponta i-a creat un anume ascendent şi o anume simpatie publică, dar la momentul acesta, oamenii din Dâmboviţa şi cei care sunt preocupaţi de problemele complicate pe care le are acest judeţ ştiu foarte clar că susţinerea nu poate veni de la dânsa. Ştiu şi primarii lucrul acesta şi nu am nicio îndoială că cei mai mulţi dintre ei nu vor răspunde la cântecul de sirenă al promisiunilor făcute de dânsa, de Oprea sau de alţii care se vor alătura lor”.

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. […] CITEȘTE ȘI: Dambovita: Senatorul Adrian Tutuianu, neimpresionat de excluderea din PSD […]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.