Dambovita: Incendii de miriste pe 22 hectare, din cauza unor inconstienti

0 84

Dambovita: Incendii de miriste pe 22 hectare, din cauza unor inconstienti. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unor focuri puse intenționat, în mai multe localități ale județului.

A ars vegetația pe câmpuri  la Titu (Cartierele Plopu, Fusea și Hagioaica – 5ha), Uliești (Jugureni – 1ha), Ulmi (Viișoara – 0.3ha), Mogoșani (Cojocaru – 6ha), Morteni – 10ha și municipiul Târgoviște (Cartier Priseaca – 0.1ha).

Pentru stingerea incendiilor au fost mobilizați 48 de pompieri cu 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Operațiunile de stingere au fost îngreunate de vânt, fumul dens, terenul accidentat și prezența mare de material combustibil (lăstăriș, păpuriș și resturi vegetale).

Vântul a favorizat extinderea cu repeziciune a focului și exista pericolul ca flăcările să ajungă și la gospodării ale cetățenilor.

ISU Dâmbovița reamintește că „Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, valoarea sancțiunii fiind cuprinsă între 1000-2500 lei„.

Ziarul de Ploiesti

FOTO ȘI VIDEO: ISU Dâmbovița

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.