Cum isi trage PSD cu tesla in…., iar Traian Basescu incurajeaza gestul!

cu tesla inPe șest, în Comisia Juridică a Senatului, reprezentanții PSD și ALDE – care dețin majoritatea – au votat mai multe amendamente, pentru ca efectele viitoarei Legi a grațierii să se extindă și asupra persoanelor condamnate pentru fapte de corupție. Și deși premierul Grindeanu, ba chiar și Dragnea s-au grăbit, public, să dezaprobe această decizie politică, pare că social-democrații nu au învățat nimic din lecția predată, recent, de poporul român.

Noua gafă (dacă o putem numi așa, în ideea că nu a fost premeditată) pune încă o dată paie pe focul întreținut de opoziție, și anume că PSD este un partid care încurajează corupția și are grijă de corupți.

Poate e cam mult spus, deoarece sunt mulți pesediști corecți, dar percepția publică nu ține cont de acest aspect.

Românii vor vedea cum cea mai importantă temă electorală din ultimii 15 ani e luată iar la mișto de clasa politică conducătoare și că unii pot să fure, să ia șpăgi, să facă averi imense pe spatele statului, pentru că vin parlamentarii și îi scot basma curată.

Nu înțeleg de ce PSD își dă din nou cu tesla în coaie, mai ales că a sacrifica viitorul partidului pentru vreo câteva sute de corupți mi se pare o imbecilitate de-a dreptul.

Ca să nu mai vorbim de reacțiile virulente din partea Uniunii Europene și așa oripilată de ce se întâmplă în domeniul justiției române.

E oare Liviu Dragnea gata să piardă alegerile din 2020 și, automat, și șefia partidului? Pentru că aici se va ajunge dacă PSD se va mai juca mult cu salvarea corupților.

Și care e logica pentru care corupții de până la 1 ianuarie 2017 să fie salvați, iar cei de după 2 ianuarie nu? Nu credem că există vreuna normală…

Dar supriza este cu atât mai mare, cu cât inițiativa a fost sprijinită și de liderul PMP, Traian Băsescu. Acesta a propus să fie grațiată luarea de mită, explicând că mulți oameni politici sunt acuzați atât de această infracțiune, cât și de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârșite în campanii electorale, „când toate partidele s-au finanțat ilegal”.

Oare e același președinte care spumega pe tema corupților în 2004 și 2009? Ce s-a întâmplat cu acest „campion” al luptei împotriva fenomenului care a măcinat România?

La fel de interesant este faptul că amendamentele nu ar fi fost aprobate, dacă nu lipseau de la votul din Comisia Juridică doi senatori PNL, între care și Alina Gorghiu. Și asta pentru că nu erau toți reprezentanții social-democrați de față, iar liberalii ar fi putut profita de această șansă nesperată. Numai că au chiulit și ei…

Comisia Juridică a Senatului a adoptat, miercuri, cu cinci voturi „pentru“ (PSD şi ALDE) şi trei „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege iniţiat de Guvern privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.
Iulian Maxim
 

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Pingback: Revenire spectaculoasa in Comisia Juridica din Senat: Faptele de coruptie nu se mai gratieaza! - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *