Cum a pregatit orasul Baicoi noul an scolar – interviu cu Marius Constantin

0 1.015

Cum a pregatit orasul Baicoi noul an scolar – interviu cu Marius Constantin. Edilul-șef al localității a prezentat, pentru Ziarul de Ploiești, măsurile luate.

– Domnule primar, anul școlar debutează luni 9 septembrie. Ce ați făcut pentru ca elevii să beneficieze de condiții bune?

– În ultimele două săptămâni, activitatea Gospodăriei Locale a fost concentrată pe reparația și curățenia în școli și grădinițe. Avem trei unități cu personalitate juridică, respectiv Liceul Tehnologic Băicoi, Școala Liliești și Grădinița Băicoi, dar în subordinea lor sunt și alte unități de învățământ, cum ar fi Școala Țintea, Școala Dâmbu, Școala Dumitru Ghenoiu, Grădinița Tufeni, Grădința de la Blocuri, Grădinița Dâmbu și Grădinița Țintea. O atenție deosebită o acordăm zonei de blocuri din centrul orașului, pentru că acolo, din păcate, există oameni care nu înțeleg că trebuie să păstrăm investițiile din localitate și au cam distrus exteriorul grădiniței. Din acest motiv, am fost obligați să-l refacem, adică am reparat izolația de polistiren, am văruit fațada clădirii etc. Ca să evităm pe viitor astfel de situații neplăcute, vom monta o cameră de supraveghere, ca să monitorizăm perimetrul. An de an reparăm, dar avem de a face cu acest vandalism.

– Știu că mai aveți și alte unități în stadiul de modernizare. Ce se întâmplă acolo?

– Da, avem șantiere deschise, finanțate prin PNDL, direct cu bani de la bugetul național, la Școala Țintea, la Școala Dumitru Ghenoiu – locația de pe strada Viilor și la Liceul Tehnologic. Din ce am discutat cu constructorul, lucrările la prima unitate vor fi finalizate în primăvara anului viitor, pentru că sunt investiții de amploare. Am demolat toată tencuiala de pe pereți, refacem instalația electrică, pentru că era una veche, scoatem parchetul și îl înlocuim cu altul nou, consolidăm clădirea pe ansamblu. De asemenea, vom reface împrejmuirea clădirii și curtea.

– Se poate învăța în aceste condiții, acolo?

– Se poate învăța, pentru că la Școala Țintea sunt 2 corpuri de clădire și le modernizăm pe rând, deci elevii vor sta alternativ în ele, pe măsură ce finalizăm lucrările. Doar programul a fost modificat cu o oră, cu acceptul Consiliului de Administrație. Elevii de la Școala de pe strada Viilor au fost mutați în locația de la Școala de lângă Primăria Băicoi și o parte la Liceul Tehnologic. Lucrările vor fi gata în vara lui 2020. În ceea ce privește șantierul de la liceu, nu împiedicăm desfășurarea orelor, pentru că se lucrează la extinderea unității cu un nou corp.

– Care este suma acestor investiții obținute prin PNDL?

– Pentru Școala Țintea am primit 2,4 milioane lei, la liceu – 2 milioane lei, iar pentru Școala Dumitru Ghenoiu – 1,5 milioane lei. Ajutorul primit de la Guvern ne-a scutit de acest efort financiar semnificativ.

– Recent s-a discutat la Prefectura Prahova despre autorizațiile sanitare și cele solicitate de ISU. Cum stau unitățile de învățământ din Băicoi în acest sens?

– La noi nu sunt probleme, pentru că avem toalete în interior. Cât despre autorizația solicitată de ISU Prahova dăm atenția cuvenită acestui aspect, pentru că ține de siguranța elevilor și nu ne jucăm cu normele impuse prin lege.

– Știu că în fiecare an ați încercat să premiați elevii cu performanțe școlare. Ce se va întâmpla pe viitor?

– Da, este adevărat, au fost răsplătiți cu o vacanță în tabără la Costinești, dar nu din bani de la bugetul local, ci din sponsorizări. La fel procedăm și în cazul cadourilor cu dulciuri, oferite de Paște, de 1 Iunie și de Crăciun. Și mulțumesc pe această cale celor care ne-au dat sprijinul necesar.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.