Consiliul Local Ploiesti va decide daca elevii primesc subventie de 100% pentru transportul public (UPDATE)

UPDATE: Proiectul a trecut, deci se va acorda gratuitatea.

elevi_40240300Consiliul Local Ploiești a fost convocat într-o ședință de-îndată, miercuri, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi este un proiect care prevede subvenționarea cu 100% a abonamentelor de transport public pentru elevii care locuiesc în oraș. 

Aleșii trebuie să hotărască și dacă mențin o limită a veniturilor familiale, pentru a acorda această gratuitate.

Iată ce scrie în proiect: „100% gratuitate pe tot parcursul anului calendaristic, la transportul public local de călători, pentru elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat curs de zi, cu domiciliul  în municipiul Ploiești care studiază pe raza municipiului Ploiești și ai căror venituri familiale nu depășesc suma de 6000 lei net pe lună. Pentru categoriile de mai sus,  Primăria Municipiului Ploiești va deconta lunar, valoarea integrală a unui abonament nominal lunar valabil pe toate liniile, respectiv de 110 lei inclusiv TVA”.

De asemenea, consilierii locali propun și ”50% reducere la tariful de bază la transportul public local de călători, pentru elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat, care domiciliază în alte localități și studiază pe raza municipiului Ploiești, pe tot parcursul anului calendaristic – abonament nominal lunar valabil pe 1 și toate liniile, inclusiv TVA; abonament nominal fracționat pentru 7 zile valabil pe 1 și toate liniile, inclusiv TVA; abonament nominal fracționat pentru 15 zile valabil pe 1 și toate liniile, inclusiv TVA”.

Documentele necesare eliberării unui abonament de călătorie gratuită care atestă dreptul de beneficiar de gratuitate de 100% conform prevederilor de la art. 1 (1) sunt:

  • legitimaţia de călătorie pentru abonament ;
  • BI/CI elev beneficiar cu vărsta peste 14 ani ;
  • certificat de naștere – original și copie pentru elevii sub 14 ani;
  • BI/CI al unuia dintre părinți original și copie ;
  • declarație  privind acordul prelucrării datelor personale ;
  • adeverințe care să ateste că la nivelul familiei venitul înregistrat se situează sub 6000 lei net, inclusiv ;
  • declarație pe proprie răspundere sub sancțiunea legii penale, că în momentul în care veniturile pe familie vor depăși 6000 lei net, inclusiv unul din tutori se va prezenta la sediul SC Transport Călători Express SA Ploiești și va comunica acest lucru în vederea anulării dreptului de eliberare a abonamentului de călătorie gratuit.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *