CJ Prahova s-a asociat cu 9 comune, ca sa gestioneze retelele de gaze

0 3.289

CJ Prahova s-a asociat cu 9 comune, ca sa gestioneze retelele de gaze. Așa a luat ființă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „GAZ 2018”.

Noul proiect vizează localitățile Baba Ana, Boldești-Grădiștea, Colceag, Fulga, Fântânele, Gura Vadului, Sălciile, Tomșani și Vadu Săpat.

Scopul este înfiinţarea, organizarea, reglementarea, finanţarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciilor de utilităţi publice pentru alimentarea cu gazenaturale, respectiv activitatea de distribuție a gazelor naturale, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilități publice.

Sursele de venit ale asociaţiei sunt contribuţiile asociaţilor la formarea patrimoniului iniţial, cotizaţiile asociaţilor şi alte contribuţii de la bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale membre; dobânzile rezultate din plasarea sumelor disponibile, în condiţiile legii; donaţii, sponsorizări sau legate; cofinanțări din fonduri interne și/sau externe.

CJ Prahova a contribuit, deja, cu suma de 6.000 de lei, în timp ce toate comunele vor depune fiecare câte 1.000 de lei. Astfel, patrimoniul inițial al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „GAZ 2018” Prahova va fi în valoare de 15.000 lei.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.