Ce spune diriginta care a taiat parul unor elevi de clasa a VII-a, de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”

Magda VasiliuMagda Vasile (foto), profesor de matematică în cadrul colegiului Al.I. Cuza din Ploieşti, dirigintă la clasa a VII-a, a fost acuzată că a tuns câte o şuviţă din părul a doi băieţi, chiar în timpul orei de dirigenţie, care a avut loc vineri, 10 noiembrie. Scandalul a fost dezvăluit de un deputat prahovean, prieten cu tatăl unuia dintre cei doi elevi. 

CITEȘTE ȘI: Metoda de „disciplinare” a elevilor, la un liceu din Ploiesti: taiatul parului la ore!

Cadrul didactic se apără, susținând că nu a intenționat să-i umilească pe copii, ci doar să aplice regulamentul liceului, care prevede o tunsoare…de 5 cm. 

Magda Vasile spune că ce a făcut este o glumă, pe seama „moțului de samurai” cu care cei doi elevi își dotaseră tunsorile. 

„Unul dintre copii avea o foarfecă pe care mi-a împrumutat-o (…) M-am apropiat de elevul Ioniță Rareș, el a fost cel mai apropiat de mine, nu a fost în niciun fel împotriva apropierii mele de el. Din partea din spate am luat între vârful degetelor o mică șuviță din care am tăiat într-adevăr zece firișoare de păr de o lungime de un centimetru – un centimetru jumătate, șuviță pe care i-am pus-o pe caiet în așa fel încât să vadă că nu a fost tuns, traumatizat, în niciun fel agresat. A fost tot timpul de acord, a râs, în niciun caz intenția mea nu a fost denigratoare la adresa copiilor. A mai fost un elev căruia i-am aplicat același tratament, să zicem. S-a distrat. În momentul în care i-am pus șuvița pe caiet s-a dus să o arunce la gunoi, iar eu le-am explicat copiilor așa: ceea ce vi se pare că este o traumă, faptul că cineva vă pune să vă tundeți, nu înseamnă decât că vă creați voi o altă imagine. Faptul că le lipsește o mică șuviță din perișor nu le-a schimbat cu nimic nici imaginea, nici nu au fost traumatizați și nici nu au fost vreo secundă în pericol”, a spus Magda Vasile.

Directorul Colegiului Național Al. Ioan Cuza, Rodica Popescu, îi dă dreptate dirigintei și spune că elevii sunt vinovați pentru că nu au respectat regulamentul școlii în care se precizează clar că lungimea părului la băieți nu trebuie să depășească 5 cm.

Pe de altă parte, ea recunoaște că nici Magda Vasile nu a respectat prevederile legate de comportamentul cadrului didactic în școală. Directoarea a catalogat gestul profesoarei de matematică drept incalificabil, aceasta urmând să fie sancționată. 

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Simona

    Nu pot sa cred asa ceva, cum isi permite sa taie din parul unui elev?
    Tara de idioti ce suntem…doamne ca imi vine sa ma duc in lume…. Profesori comunisti care stau la catedra 20 de ani dupa ce ies la pensie si nu lasa loc liber celor tineri si cu chef de a lucra.

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *