Ce justitie! Politist obligat sa despagubeasca hotul pentru lezarea imaginii

0 2.023
FOTO: vremeanoua.ro

Ce justitie! Politist obligat sa despagubeasca hotul pentru lezarea imaginii. S-a întâmplat la Tribunalul Vaslui, unde sentința a devenit premieră națională…

Judecătorii au luat o decizie fără precedent, obligând un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui să despăgubească un tânăr prins după comiterea unui furt.

Din fericire, sentința poate fi contestată.

Motivarea deciziei ar fi bună de glumă, dacă nu ar fi reală: polițistul i-a lezat dreptul la imagine!

Alexandru Mălăncuş va intra în istorie ca fiind primul poliţist obligat să despăgubească hoţul pe care l-a prins în flagrant, după ce sustrăsese bunuri dintr-un magazin.

Judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat, parțial, câştig de cauză tânărului acuzat de furt, Iulian Morariu, care a arătat că ar fi fost umilit public.

Conform acestuia, agentul l-a imobilizat folosind cureaua de la pantaloni, pentru că se afla în afara programului de lucru.

Polițistul i-ar fi prins mâinile şi i-a legat cureaua de gât. Astfel, hoțul a fost dus pe jos până la sediul poliţiei, iar pe drum ar fi fost huiduit de mai mulţi pensionari adunaţi să joace şah într-un parc.

Culmea este că individul provine dintr-o familie înstărită.

Judecătorii nu au acceptat ca hoțul să primească 100.000 de euro, cât a solicitat ca daune morale, ci doar 1000 de lei. Dar chiar și așa decizia pare una controversată.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.