Campina: Mutarea unei statui costa 180.000 lei. Banii sunt pentru un…nou soclu

0 585

Campina: Mutarea unei statui costa 180.000 lei. Banii sunt pentru un…nou soclu, care va fi ridicat la 200 metri distanță de actuala locație.

Conform CampinaTV.ro, informația a apărut la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina.

Aleșii trebuiau să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru „desființare ansamblu monumental existent și reamplasare monument în zona de intrare din Parcul Trandafirilor„.

Este vorba despre celebra statuie a Soldatului, din Parcul Regele Mihai I.

În timpul discuțiilor, însă, au ieșit la iveală lucruri șocante.

Mutarea va costa bugetul local peste 184.000 lei (aproximativ 38.000 de euro – cât un apartament de 2 camere), deși se desființează doar actualul soclu și se face altul nou, din tablă de oțel, la 200 metri distanță.

În plus, s-a aflat că lucrarea nu se poate scoate la licitație, deoarece soclul nou ar avea drepturi de autor pe el (măi să fie!) și acestea ar aparține sculptorului Alfred Dumitriu, care a realizat deja schița (foto sus).

Și ca un bun administrator ce este, primarul Horia Tiseanu susține că a semnat fără să se uite cu atenție și că vina aparține subordonaților săi, funcționari publici, în condiţiile în care el este cel care a propus în şedinţa de Consiliu Local acest proiect.

Am semnat, cum se spune, ca primarul”, a recunoscut Tiseanu în faţa consilierilor locali care apucaseră să voteze cu unanimitate de voturi propunerea edilului.

sursa: CampinaTV.ro

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.