Calin Popescu Tariceanu il ataca pe presedinte tot la Ploiesti

0 118

Calin Popescu Tariceanu il ataca pe presedinte tot la Ploiesti, într-o vizită fulger, făcută la 24 de ore după Klaus Iohannis.

Șeful Senatului a spus că acesta se folosește de tema referendumului pentru a se implica în campania electorală.

„Această atitudine a preşedintelui nu face decât să confirme ce am spus în ultimele zile legat de referendum şi anume că preşedintele şi-a abandonat rolul de mediator între stat şi cetăţeni şi s-a transformat într-un lider al Opoziţiei, iar referendumul nu e decât o diversiune prin care încearcă să fure startul campaniei pentru prezidenţiale. În loc să discutăm despre ce Europă va fi, cu două viteze sau una care să reducă decalajele între ţările mai noi şi mai vechi. Deci în loc să discutăm asta, preşedintele face un joc politic care nu are legătură nici cu mandatul său”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a vizitat, împreună cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, trei fabrici importante din Prahova: British American Tobacco, Cameron și Phoenix Băicoi (fabrica de pufuleți).

La final i-a criticat pe politicienii care își denigrează țara.

Economia merge bine nu numai în statistici, merge bine în realitate. Toţi erau cu o abordare optimistă pentru viitorul firmelor lor şi pentru economia românească. Spun aceste lucruri pentru că văd prea mult şi prea des tot felul de voci pesimiste care, în loc să accepte şi să se bucure şi să fie mândre de realizările României, vorbesc numai în termeni negativi, lucru care îmi displace foarte mult” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

„Mă uit la celelalte ţări şi văd cum reprezentanţii mediului politic vorbesc în termeni laudativi despre propria ţară, ca şi cetăţenii simpli, au mândria că sunt francezi, sau italieni, sau dintr-o ţară scandinavă. M-ar bucura să văd această atitudine şi în rândul cât mai multor români, dar mai ales al celor care ne reprezintă şi ar trebui să ne apere interesele în instituţii cu precădere europene”, a mai spus Tăriceanu.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.