Buzau: Perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, la samsari de masini de lux (UPDATE)

perchezitii-evaziune-fiscala-si-spalare-de-baniÎn această dimineaţă, peste 50 de poliţişti din Buzău au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

Activitatea a vizat identificarea şi ridicarea documentelor şi înscrisurilor care redau operaţiuni economice efectuate cu autoturisme de lux, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Rm. Sărat, în perioada 2013 – 2015 ar fi efectuat operațiuni economice în țară și pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi fost obținute sume de aproximativ 750. 000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017 persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea de imobile şi terenuri agricole pe raza municipiilor Rm. Sărat, București și Constanța, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor.

La acţiune participă și poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

UPDATE:  În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente și înscrisuri care atestă activitatea infracțională, telefoane mobile şi alte bunuri, precum și un pistol de calibrul 9 mm, deţinut ilegal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi efectuat operațiuni economice în țară și pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi obținut aproximativ 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017, persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea a 5 imobile şi două terenuri agricole, pe raza localităţilor Râmnicu Sărat, București și Constanța.

8 mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura reținerii față de o persoană, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de alte trei persoane cu vârste de 55, 51 și 26 de ani, toate din municipiul Râmnicu Sărat, pentru complicitate la spălare de bani.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Pingback: Perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, la samsari de masini de lux | | Buzau in 24 de ore

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *