Buget Ploiesti 2019: Venituri mai mici, cheltuieli mari, investitii ioc!

0 213

Buget Ploiesti 2019: Venituri mai mici, cheltuieli mari, investitii ioc! Numai salariile bugetarilor reprezintă peste 35% din total…

În ședința extraordinară a Consiliului Local, de miercuri, a fost votat bugetul municipiului.

CITEȘTE ȘI: Bugetul municipiului Ploiesti pe 2019 este la cota de avarie!

Anul acesta, Ploieștiul va avea venituri totale de 384 milioane de lei, la care se adaugă alte 3,4 milioane – excedent bugetar din 2018.

Comparativ, în 2018, orașul a avut venituri de 360 milioane de lei, dar și un excedent de 30 milioane lei – din 2017.

Așadar, la dispoziția autorităților locale sunt mai puțini bani.

În schimb, numai cheltuielile cu salariile angajaților administrației locale au crescut la 135 milioane de lei anual, în plus cu 25 – 30 milioane față de 2018, din cauza majorării votată în luna ianuarie 2019 de majoritatea PSD + ALDE din Consiliul Local.

Statul a avut grijă să crească și cheltuielile cu asistența socială, pe care nu le mai decontează de la bugetul național. În 2019, Primăria Ploiești va cheltui 47 milioane lei numai pe acest capitol.

În aceste condiții, primarul Adrian Dobre și majoritatea care i se opune au ajuns, evident, la scandal. Edilul este complet nemulțumit de ce s-a întâmplat în ședința extraordinară a CL Ploiești, în timp ce PSD și ALDE continuă să-l acuze de incompetență.

  • Unde s-a majorat bugetul față de propunerile primarului

Consilierii PSD + ALDE + PMP au considerat că următoarele instituții și firme prestatoare de servicii trebuie să primească mai mulți bani față de cât dorea Adrian Dobre să le dea:

– Salubritate căi publice și deszăpezire (SC ROSAL GRUP SA) va primi în plus 2 milioane lei, propunerea edilului fiind de numai 14 milioane lei (la jumătate din valoarea aferentă anului 2018!)

– Administraţiei Parcului Memorial “Constantin Stere” i s-au alocat 1,8 milioane de lei în plus, ceea ce va duce la un buget total de 11,3 milioane lei

– La Clubul Sportiv Municipal, bugetul a fost majorat de la 12,5 la 13 milioane de lei

– Pentru Teatrul “Toma Caragiu”, consilierii au alocat în plus faţă de propunerea iniţială suma de 400.000 de lei, ridicând bugetul instituției la peste 14 milioane de lei

– Filarmonica “Paul Constantinescu” a primit în plus aproape un milion de lei și va avea un buget de peste 13 milioane lei în 2019

  • De la ce capitole s-au tăiat bani

Consilierii PSD + ALDE + PMP au considerat că trebuie să se cheltuie mai puțin cu:

– asistența socială (plata persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora) minus 1 milion lei, dar suma total alocată acestui domeniu este mai mare ca în 2019

– pentru reparații drumuri s-au alocat doar 2 milioane de lei

– pentru rambursarea creditelor luate de administrația locală și a dobânzilor aferente s-au tăiat 5 milioane de lei, așa că Primăria Ploiești va trebui să renegocieze termenii cu băncile (dacă va putea și nu se va trezi cu conturile blocate)

– câteva evenimente organizate în fiecare an de administrația locală, cum ar fi Zilele Orașului, Târgul Domnesc (Festivalul medieval) și Spectacolele de Moș Nicolae și de Crăciun, nu prea mai au buget în 2019 !

– spectacolele de vară au un buget de numai 10.000 lei, față de 33.000 lei cât erau prevăzuți inițial.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.