Breaza: Reabilitarea termica a blocurilor, tinuta in sah de posibilitatile financiare ale locatarilor

Primăaria Breaza a lansat documentația de atribuire a lucrării de anvelopare pentru 10 blocuri din centrul orașului. Finanțarea este, însă, marea problemă, deoarece pe lângă administrația locală și cea națională, și locatarii trebuie să contribuie cu un procent important.

Practic, de la bugetul local se asigură 30% din cheltuieli, de la Ministerul Dezvoltării Regionale – 50%.

Rezultă că asociațiile de locatari trebuie să plătească 20% din valoarea lucrărilor și, în acest sens, sunt obligate să ia semnături de la fiecare proprietar de apartament în parte.

Potrivit primarului Răzvan Bălășescu, lucrările de anvelopare presupun izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, inclusiv a tâmplăriei, termoizolarea planșeului, izolarea termică a subsolului etc.

Valoarea totală estimată a contractului este de circa 3,4 milioane de lei fără TVA. De unde deducem că asociațiile de locatari ar trebui să contribuie cu aproximativ 680.000 de lei.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *