Bomba intr-un dosar DNA Ploiesti: Mita incasata de o directoare din ANAF ar fi ajuns si la Vasile Blaga

vasile-blaga-dnaO parte din cei 1.000.000 de euro, primiţi cu titlu de mită de Ancuţa Anda Macovei, fost director IT al Autorităţii Naţionale Vamale, în prezent director într-o structură similară din cadrul ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga. Informaţia apare în referatul de arestare întocmit de DNA Ploieşti.

Surse din anchetă afirmă că numele „Blaga” şi suma de 500.000 au fost scrise pe un bileţel chiar de către Anda Macovei, în timpul unei discuţii cu un martor în dosar, toată convorbirea fiind interceptată audio şi video.

Discuţia dintre directorul ANAF şi martorul din dosar a fost purtată în data de 20 septembrie 2017, conform referatului procurorilor.  

Interesant este că, momentan, Vasile Blaga nu are nicio calitate în acest dosar, dar a fost trimis în judecată de către DNA Ploiești într-o altă cauză, în urma unei plângeri depuse de Gheorghe Ștefan, alias nea Pinalti.

„Aşa cum rezultă din procesul verbal de redare a discuţiei purtate în mediul ambiental la data de 26.09.2017 şi din cel de fixare a unor imagini corespunzătoare convorbirilor consemnate în cuprinsul acesteia, deşi inculpata este prevăzătoare şi evită să se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspiciondând că este înregistrată fără să îşi imagineze că este chiar filmată, consemnează pe bilete de hârtie numele Blaga şi suma de 500.000, întrebându-l pe martor: păi nu ai fost atent? În momentul în care acesta se arată nedumerit cu privire la destinaţia banilor”, apare scris într-un act al Curţii de Apel Ploieşti, instanţă care a judecat contestaţia la decizia arestării preventive emisă de Tribunalul Prahova pe numele Ancuţei Macovei.

CITEȘTE ȘI: Procurorii anticoruptie din Ploiesti au retinut un director IT din ANAF, care a lucrat la Autoritatea Nationala a Vamilor

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *