Austeritate completa la Primaria Ploiesti in 2019. Nu sunt bani decat de salarii…

0 355

Austeritate completa la Primaria Ploiesti in 2019. Nu sunt bani decat de salarii…și alea majorate odată cu noul prag impus de Guvernul Dăncilă, de la 1 ianuarie.

Primarul Adrian Dobre are o perspectivă negativă deși anul abia a început.

Edilul a precizat că „Nu ştim ce venituri să prognozăm, nu ştim cât din IVG vom primi de la nivel național, mai ales că acea cotă a fost diminuată dramatic, cu 80 de milioane de lei. Anul trecut am primit 17 sau 18 milioane de lei, sumă pentru reechilibrarea bugetului, însă anul acesta nu se vorbeşte absolut nimic despre vreun ajutor, deci există şanse foarte mari să avem venituri mai mici decât cele din 2018″.

Iar administrația locală nu a rămas cu prea mulți bani necheltuiți. Excedentul bugetar pe anul trecut a fost de aproximativ 3,5 milioane de lei, din care aproximativ 2,5 la capitolul de dezvoltare şi restul la cheltuielile de funcţionare.

Drept urmare, Adrian Dobre anticipează că în 2019 cheltuielile cu investițiile nu pot fi mai mari de câteva milioane de lei din bugetul propriu.

Practic, sunt bani de salarii, care cresc din cauza noului nivel al salariului minim pe economie, și de funcționare. În rest, bate vântul…

Adrian Dobre ar vrea să plafoneze veniturile angajaților, dar rămâne de văzut cum va acționa majoritatea PSD + ALDE din Consiliul Local.

Cu asta, ne-am cam lămurit ce se va întâmpla în Ploiești în 2019. Singura soluție, ca și anul trecut, rămân fondurile europene.

Ziarul de Ploiești va publica, în curând, un interviu cu edilul-șef, în care sperăm să lămurim unele lucruri.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.