„Am infiintat Clubul Sportiv al Orasului”. Interviu cu primarul din Baicoi

0 814

„Am infiintat Clubul Sportiv al Orasului”. Interviu cu primarul din Baicoi, Marius Constantin, cel care a avut ideea acestei inițiative.

Consiliul Local a aprobat, recent, pentru prima dată în istoria localității, ca administrația locală să finanțeze un club sportiv.

Ce planuri există în perspectivă am aflat de la edilul orașului.

– Dle primar Marius Constantin, de ce a apărut această idee?

– Am considerat că un oraș așa de mare are nevoie de un Club Sportiv, dar care să țină de primărie. În Băicoi aveam doar două cluburi private de fotbal. Unul care este în structura Sindicatului Petrom, iar celălalt susținut de un om de afaceri – Dan Enescu. Mai există o asociație care promovează rugbiul la nivel de copii.

– Odată înființat, cum va funcționa?

– Noul Club Sportiv este finanțat de către Primăria Băicoi, iar structura de conducere va conține un președinte – dl. Gheorghe Chițoroiu, un vicepreședinte – dl. Lucian Demirel Bozga și un secretar – dl. Ionuț Lucian Ciufu. Bugetul va fi stabilit ulterior, deocamdată lucrăm la statut. Practic facem primii pași. Cert este că vreau să promovăm sportivii din localitate și aceștia vor avea prioritate.

– Ce secții va cuprinde acest club?

– Am stabilit să nu ne întindem pe foarte multe secții, pentru că ne va fi greu să le finanțăm. Ne-am gândit să ne concentrăm pe ramuri sportive unde avem deja tradiție în Băicoi. Și mă refer la fotbal, în primul rând, apoi handbal feminin, tenis de masă și lupte libere/karate.

– Pentru că fotbalul interesează multă lume, în ce formă preconizați să susțineți o astfel de secție?

– Da, la fotbal vom avea mai multe grupe, de la copii de 7-8 ani, până la seniori. Încercăm să preluăm locul echipei private din Tufeni, în Liga Județeană, beneficiind de terenul care aparține Primăriei Băicoi, dar și de o potențială bază de antrenament, cu terenul aferent, pe care OMV Petrom vrea să ne-o doneze de la Schelă. Important este că vom finanța integral acest proiect, așa că nimeni nu va plăti nimic. Vom asigura echipamentele, masa sportivilor etc.

De ce secție de tenis de masă?

– Pentru că orașul Băicoi are campion național la copii și vrem să obținem rezultate notabile în continuare. În plus, nu costă foarte mult să promovăm acest sport.

La secția de handbal feminin ce urmează să se întâmple?

– Vom avea doar o grupă de eleve, cu care ne vom înscrie în campionat, nu și una de senioare. Este un sport de echipă, spectaculos, așa că sper că va atrage atenția multor fete.

De ce o secție de luptă libere/ karate?

– Pentru că există deja un club privat de lupte libere, coordonat de un fost polițist – Sică Perșunaru. Se ocupă de o grupă de vreo 30 de copii. Vom face un parteneriat cu el și vom continua această tradiție, dar într-o secție a Clubului Sportiv al Orașului.

Dețineți vreo sală de sport acoperită?

– Da, a fost inaugurată în anul 2008, fiind construită prin programul inițiat de Guvernul Năstase. Așa că, deocamdată, nu avem nevoie de altceva. Ideea mea pentru acest club a fost să scoatem copiii din locuințe, să lase deoparte gadgeturile IT și să facă sport. Sper să avem succes.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.