Acuzatii grave pentru 4 fost ministri ai Finantelor si Economiei. DIICOT a pus poprire pe bunurile acestora

rompetrol_tanasescu_dip_vladescu_pogeaPrin ordonanţa din data de 07.06.2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Structura Centrală au dispus extinderea  şi începerea urmăririi penale faţă de suspecţii: Tănăsescu Nicolae Mihai, Popescu Ioan Dan, Vlădescu Teodor Gheorghe Sebastian şi Pogea Gheorghe pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Toți sunt cercetați în dosarul Rompetrol II.

Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii  Tănăsescu Nicolae Mihai, Popescu Ioan Dan, Vlădescu Teodor Gheorghe Sebastian şi Pogea Gheorghe  pentru săvârşirea  infracţiunilor mai sus menţionate.

Totodată, prin ordonanţele din data de 17.06.2016, s-a dispus instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor.

Menţionăm că prin cererile din data de 31.05.2016 preşedintele României a transmis Ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a miniştrilor Tănăsescu Nicolae Mihai, Popescu Ioan Dan, Vlădescu Teodor Gheorghe Sebastian şi Pogea Gheorghe  pentru  săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 367 alin. 1 şi 2 C.p.; abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin.1 cu ref. la art. 309 rap. la art. art. 132 din Legea 78/2000  şi cu aplicarea art. 35 alin.1 C.p. şi şi complicitate la delapidare, prev. şi ped. de art. 48 rap. la art. 295 alin. 1 din C.p. cu aplicarea art. 35 alin.1 C.p., toate cu aplicarea art. 5 şi art. 38 alin. 1 C.p.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

CITEȘTE ȘI: Presedintele Iohannis a dat unda verde ca 4 fosti ministri sa fie urmariti penal in dosarul Rompetrol II

Dupa rafinaria Petrotel, procurorii au luat la ochi si Petromidia. Vezi comunicatul DIICOT

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *