5 milioane de europeni afectati de bresa de securitate de la Facebook

0 53

5 milioane de europeni afectati de bresa de securitate de la Facebook. Declarația îi aparține comisarului european pentru Justiție, Vera Jurova.

Problema, care a fost „reparată” joi, potrivit cofondatorului reţelei de socializare Mark Zuckerberg, a permis piraţilor digitali să ajungă la informaţiile prezente pe pagina de profil a utilizatorilor (nume, gen, oraş etc).

Voi şti mai multe în câteva ore sau câteva zile, dar după datele pe care le avem, cinci milioane de europeni au fost afectaţi din totalul de 50 (de milioane), ceea ce reprezintă un număr incredibil„, a spus Jurova, interpelată cu ocazia unei reuniuni europene desfăşurate la Luxemburg.

Atacul informatic de mare amploare asupra Facebook a reaprins criticile împotriva reţelei de socializare, vizată de mai multe controverse, în special în ceea ce priveşte protecţia datelor personale.

Este o întrebare pentru liderii (Facebook), să ştim dacă aceştia sunt stăpâni pe situaţie„, a răspuns Jurova, întrebată despre o eventuală pierdere a controlului asupra gigantului american.

Compania poate fi amendată cu o sumă de până la 4% din cifra de afaceri anuală mondială dacă nu respectă regulile, printre care şi informarea în maximum 72 de ore despre eventualele breşe de securitate.

  • Cum s-au folosit kackerii de vulnerabilitate

Atunci când foloseai funcția ”View as” pentru a-ți vedea profilul așa cum e văzut de alții, uploader-ul pentru clipuri apărea ocazional, chiar dacă nu trebuie să o facă.

Atunci când apărea, genera un token de acces folosind profilul persoanei folosite pentru a-ți vedea profilul. Dacă token-ul era obținut, atacatorul se putea loga în contul celeilalte persoane.

Compania a rezolvat vulnerabilitatea pe 27 septembrie, iar ulterior acestei date, a resetat token-urile de acces ale celor care ar fi putut fi afectați, pentru a le proteja conturile.

Ziarul de Ploiesti

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.